Donnerstag, 1. März 2012

Forumul German Codlea a ales noul președinte și consiliul de conducere

Consiliu Forum German Codlea
În aula școlii germane, ieri, 16 februarie orele 18:00, un număr de 30 de membri cu drept de vot și 4 vizitatori s-au adunat cu un aer încrezător că alegerile vor decurge corespunzător principiilor care ar trebui să fie reprezentate de Forumul German. În deschiderea Adunării Generale a luat cuvântul președintele interimar, domnul Paul Iacob, care a tinut un discurs referitor la ultimele 5 luni de când i s-a predat interimatul  (26 septembrie 2011 – 16 februarie 2012), prezentând activitățile desfășurate de forum în această perioadă, cum ar fi înființarea unui grup de flaut format din 6 persoane, precum și participarea acestui grup la festivități, reluându-se chiar tradiția de mers la colindat cu flautul pe la curțile sașilor, dar și la slujbele comunității la Biserica Evanghelică. Tot în această perioadă de interimat a fost înființat un grup redacțional care va publica din luna ianuarie o ediție informativă despre activitățile și tendințele forumului.
S-au adus mulțumiri echipei de voluntari care au asigurat orele de deschidere a biroului la sediul forumului, marțea și joia, după care Paul Iacob a prezentat bilanțul financiar 2011-2012 până la punctul predării interimatului. S-au adus mulțumiri tuturor membrilor pentru încrederea acordată, celor care prin înscrierea lor au dovedit speranța într-o bună colaborare cu toată comunitatea germană din Codlea și a comunitătii codlenilor din Germania “Zeidner Nachbarschaft”, moment la care s-a încheiat interimatul.
S-a propus ca preotul evanghelic Andreas Hartig să conducă alegerile, propunere votată în unanimitate.
După propunerile persoanelor pentru funcția de președinte al Forumului Democrat al germanilor din Codlea, s-a trecut la votul secret. Președinte ales a fost desemnat Paul Iacob cu 25 de voturi din 30, față de contracandidatul sau, profesor Georg Schirkonyer.
Adunarea a continuat cu alegerea membrilor consiliului director, aceștia fiind: Horst Schuller, Andrea Miron, Zoltan Barabas și  Klaus-Dieter Untch.
După alegeri, într-un scurt interviu, președintele nou ales a declarat: ,,Mă bucur să văd că am început o cooperare productivă privind reconectarea și închegarea minorității germane din Codlea, precum și abordarea și acordarea atenției către nevoile comunității germane din oraș.”

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen